Edit 01.12.2013: See oli tegelikut privaatne postitus omaks tarbeks, sest pole siin midagi mida suure kella külge riputada (lihtsalt funktsioneeriv tordiretsept, pildid taas nii poolpidused), aga pärast seda, kui ma kiirel küpsetamiseajal selle retsepti lugemiseks end Firefoxi ja WordPressi peale roheliseks vihastasin, teen ta avalikuks, et saaksin ilma WordPressi sisse logimata retseptile ligi.
Põhi:
6 muna
90 g suhkrut
100 g jahu
100 g tärklist
2 tl küpsetuspulbrit
soola
aprikoosimoosi
Munad ja suhkur kaussi, 15 minutit vahustada (kollane ja valge koos).
Jahu, tärklis, küpsetuspulber ja sool omavahel segada ja sõeludes munavahu hulka lisada.
170-180 kraadi juures 30 minutit küpsetada. Käterätile kummutada. Kerge rätiga kaetult jahtuda lasta. Poolitada (alumine ketas paksem kui ülemine). Alumisele poolele määrida õhuke kiht aprikoosimoosi.
Täidis/kate:
500 g kohupiima (40%)
550 ml rõõska koort
4 tl San Aparti (jahu/tärklis/suhkur (omavaheline suhe teadmata))
3 tl suhkurt
ca 1 tl vaniljesuhkurt
Koor suhkrute ja San Apartiga vahustada. Lisada kohupiim ja uuesti segada.
Alumine põhi taas ringvormi asetada. Vorm sulgeda. Serv küpsetuspaberiga vooderdada. Valada enamus täidist alumisele poolele, ülemine ketas peale. Ülejäänud kreemiga katta.
Peale kookoshelbeid.