Tort

Edit 01.12.2013: See oli tegelikut privaatne postitus omaks tarbeks, sest pole siin midagi mida suure kella külge riputada (lihtsalt funktsioneeriv tordiretsept, pildid taas nii poolpidused), aga pärast seda, kui ma kiirel küpsetamiseajal selle retsepti lugemiseks end Firefoxi ja WordPressi peale roheliseks vihastasin, teen ta avalikuks, et saaksin ilma WordPressi sisse logimata retseptile ligi.

IMG_4587Põhi:
6 muna
90 g suhkrut
100 g jahu
100 g tärklist
2 tl küpsetuspulbrit
soola
aprikoosimoosi

Munad ja suhkur kaussi, 15 minutit vahustada (kollane ja valge koos).
Jahu, tärklis, küpsetuspulber ja sool omavahel segada ja sõeludes munavahu hulka lisada.
170-180 kraadi juures 30 minutit küpsetada. Käterätile kummutada. Kerge rätiga kaetult jahtuda lasta. Poolitada (alumine ketas paksem kui ülemine). Alumisele poolele määrida õhuke kiht aprikoosimoosi.

Täidis/kate:
500 g kohupiima (40%)
550 ml rõõska koort
4 tl San Aparti (jahu/tärklis/suhkur (omavaheline suhe teadmata))
3 tl suhkurt
ca 1 tl vaniljesuhkurt

Koor suhkrute ja San Apartiga vahustada. Lisada kohupiim ja uuesti segada.

Alumine põhi taas ringvormi asetada. Vorm sulgeda. Serv küpsetuspaberiga vooderdada. Valada enamus täidist alumisele poolele, ülemine ketas peale. Ülejäänud kreemiga katta.
Peale kookoshelbeid.

Enne lõikamist vähemalt 4 tundi külmkapis seista lasta.IMG_4594

Advertisements

About Sinitihane

Ikka seesama Sinitihane, kes varemgi.
Rubriigid: Küpsetamine. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s