Tort

Edit 01.12.2013: See oli tegelikut privaatne postitus omaks tarbeks, sest pole siin midagi mida suure kella külge riputada (lihtsalt funktsioneeriv tordiretsept, pildid taas nii poolpidused), aga pärast seda, kui ma kiirel küpsetamiseajal selle retsepti lugemiseks end Firefoxi ja WordPressi peale roheliseks vihastasin, teen ta avalikuks, et saaksin ilma WordPressi sisse logimata retseptile ligi.

IMG_4587Põhi:
6 muna
90 g suhkrut
100 g jahu
100 g tärklist
2 tl küpsetuspulbrit
soola
aprikoosimoosi

Munad ja suhkur kaussi, 15 minutit vahustada (kollane ja valge koos).
Jahu, tärklis, küpsetuspulber ja sool omavahel segada ja sõeludes munavahu hulka lisada.
170-180 kraadi juures 30 minutit küpsetada. Käterätile kummutada. Kerge rätiga kaetult jahtuda lasta. Poolitada (alumine ketas paksem kui ülemine). Alumisele poolele määrida õhuke kiht aprikoosimoosi.

Täidis/kate:
500 g kohupiima (40%)
550 ml rõõska koort
4 tl San Aparti (jahu/tärklis/suhkur (omavaheline suhe teadmata))
3 tl suhkurt
ca 1 tl vaniljesuhkurt

Koor suhkrute ja San Apartiga vahustada. Lisada kohupiim ja uuesti segada.

Alumine põhi taas ringvormi asetada. Vorm sulgeda. Serv küpsetuspaberiga vooderdada. Valada enamus täidist alumisele poolele, ülemine ketas peale. Ülejäänud kreemiga katta.
Peale kookoshelbeid.

Enne lõikamist vähemalt 4 tundi külmkapis seista lasta.IMG_4594

About Sinitihane

Ikka seesama Sinitihane, kes varemgi.
This entry was posted in Küpsetamine. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s