Suitsulõhe-juustu-kuklid

Mul oli ükspäev tõsiselt kõrini võileiva tegemisest töö juurde kaasavõtmiseks. Nii sündiski teisipäeva õhtul peale 8-tunnist tööpäeva see suitsulõhe-juustu-kukkel. Iseenesest ei ole ta ju midagi erilist. Väga lihtne ja kiire teha, aga kui hea!!!

Pärmitaigen selle retsepti järgi (ühe plaadi jaoks pool kogust). Rullida (peale kerkimist muidugi) ristkülikuks, taignapaksus 5-8 mm. Taignale laotada 200 g külmsuitsulõhe fileed, sellele maitse järgi riivjuustu (mina panin terve 200 grammise paki ära), siis pikkupidi tihkelt kokku rullida. Rullist lõigata nii ligi 2-3 cm laiused seibid. Need plaadile, munaga määrida ja 15-20 minutiks 225-kraadisesse ahju.
Kõige paremad on nad muidugi värskelt. Järgmisel päeval annab neid aga mikrolaineahjus taas värskendada.

Ma istusin järgmisel päeval tööl terve hommikupooliku nagu sütel, muudkui ootasin lõunapausi, et saaks oma kuklite kallale. Ja mees jutustas, et tema lootis ülikoolis salamisi, et õnnestub üksi süüa, et ei peaks jagama! (Muidu ta on alati väga lahke.)

No ja nüüd ma siis ei tea, kuna taas neid küpsetada saan. Ahi katki, uue ostame alles uude korterisse, kui selle kunagi saame. Eile tõime Saturnist kahe keeduplaadiga väikese pliidi ära.
Als Übergangslösung.

Advertisements

About Sinitihane

Ikka seesama Sinitihane, kes varemgi.
Rubriigid: Küpsetamine, Retseptid. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s