Suitsulõhe-juustu-kuklid

Mul oli ükspäev tõsiselt kõrini võileiva tegemisest töö juurde kaasavõtmiseks. Nii sündiski teisipäeva õhtul peale 8-tunnist tööpäeva see suitsulõhe-juustu-kukkel. Iseenesest ei ole ta ju midagi erilist. Väga lihtne ja kiire teha, aga kui hea!!!

Pärmitaigen selle retsepti järgi (ühe plaadi jaoks pool kogust). Rullida (peale kerkimist muidugi) ristkülikuks, taignapaksus 5-8 mm. Taignale laotada 200 g külmsuitsulõhe fileed, sellele maitse järgi riivjuustu (mina panin terve 200 grammise paki ära), siis pikkupidi tihkelt kokku rullida. Rullist lõigata nii ligi 2-3 cm laiused seibid. Need plaadile, munaga määrida ja 15-20 minutiks 225-kraadisesse ahju.
Kõige paremad on nad muidugi värskelt. Järgmisel päeval annab neid aga mikrolaineahjus taas värskendada.

Ma istusin järgmisel päeval tööl terve hommikupooliku nagu sütel, muudkui ootasin lõunapausi, et saaks oma kuklite kallale. Ja mees jutustas, et tema lootis ülikoolis salamisi, et õnnestub üksi süüa, et ei peaks jagama! (Muidu ta on alati väga lahke.)

No ja nüüd ma siis ei tea, kuna taas neid küpsetada saan. Ahi katki, uue ostame alles uude korterisse, kui selle kunagi saame. Eile tõime Saturnist kahe keeduplaadiga väikese pliidi ära.
Als Übergangslösung.

About Sinitihane

Ikka seesama Sinitihane, kes varemgi.
This entry was posted in Küpsetamine, Retseptid. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s