Uus muffiniretsept

Küpsetasin eile oma vanu häid šokolaadimuffineid. Läks kuidagi täitsa nihu, sest muffinid olid pigemini veidi soolased kui magusad. Näe, millist rolli mängivad puuduvad 10 g suhkrut!

No õnneks Mehale siiski meeldisid ja värskelt külma piimaga olid teised mullegi söödavad. Aga täna jahtunult… Olin löödud.

Tavaliselt mõjuvad kulinaarsed ebaõnnestumised mulle tagant-utsitavalt. Ma pean KOHE ebaõnnestumise heastama. Nii ka sel korral. Kuna ma olen ikka veel eht-ameerikalikult kohevate muffinite retsepti otsinguil (kui sul on, siis jaga minuga! ;)), siis sai täna googlesse sisse löödud tekst “the best muffins ever” ja teisena leitud retsept ära proovitud. Õnnestumine! Nii suureks nad  just ei kerkinud, nagu lootsin, aga kohevad on küll ja maitsevad hästi.

Originaalretsept siin:
http://kingdomfirstmom.com/2010/11/the-best-muffins-ever-recipe.html

Sealsest kogusest piisab 24-ks muffiniks. (Öelge, kust selliseid muffiniplaate saab, nagu seal pildil? Ma olen vaid 12-lisi näinud ja nood on ju tegelikult ahjuruumi raiskajad. 2 plaati ju ka korraga ahju ei mahu.)

Rehkendasin siis sealsed kogused meile mõistetavatesse ühikutesse ümber (ja  kohendasin koguseid peale teistkordset küpsetamist oma maitse järgi.) Mõtlesin alguses, et tegelikult peaks ju ainult poole kogusest tegema, sest muffinitaigen ei tohiks ju seista seni kuni esimene plaaditäis küpseb, aga polnud tal häda midagi – teine plaaditäis kerkis samamoodi kui esimene. Ainult et külmutatud vaarikad muudkui sulasid ja jätsid teisel plaadil taignasse inetuid viire.

Suurde kaussi panin:

450 g jahu
4 tl soodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola

Segasin.

Keskmisesse kaussi panin:
220 g suhkrut
130 g sulatatud võid
240 ml piima (toasooja)
240 ml hapukoort (toasooja)
2 suurt muna (toasooja)

Segasin läbi ja lisasin liigselt segamata kuivainete hulka.

See on põhiretsept. Järgnevalt pakub allikas välja rohkelt maitsestamisvariante. Mina lisasin vedelainete segule 6 tilka mandliaroomi ja segasin taignasse käputäie külmutatud vaarikaid.

Siis panin ahju 180 kraadi peale sooja. Valmistasin vormi ette, panin taigna vormi ja vormi ahju. Küpsemisaeg umbes 30 minutit.

Kas nüüd just “the best muffins ever”, aga head on nad küll.

Ahjaa, vaarikaseemned hiljem söömisel veidi “segavad”, seega vaarikad ei ole lisandina just ideaalsed. Maitse poolest sobivad suurepäraselt, aga… No ei saa neid seemneid ju sealt taigna seest kätte!

About these ads

About Sinitihane

Ikka seesama Sinitihane, kes varemgi.
This entry was posted in Küpsetamine. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s